Câte ceva despre nimic

Nu știu nimic și nici nimicul nu știe ceva despre mine. Asta o fi însemnând că suntem prieteni? Că ne înțelegem și că avem o relație serioasă?

De câte ori frigul mi se contopește cu măduva oaselor devin tot mai conștientă de supremația nimicului. De ce? Păi uite de aia. Ce e osul, ce e măduva? Dacă trecem de anatomie și încă continuăm să punem această întrebare ajungem la atomi, protoni, electroni și alte cele. Continuăm și ajungem blocați între un vid și Big Bang. Și ce e aici? Exact, nimicul. Odioasă teorie, dar parcă perfectă când te gândești că măcar nu te așteaptă un Dumnezeu furios la capătul tunelului și de-a dreptul minunată atunci când îți dai seama că în momentul reîncarnării nici o entitate orientală nu își va bate joc de tine punându-te într-un trup de catâr, de exemplu. Ai murit? Atât ți-a fost. Nimic ai fost, nimic devii.

Acum probabil vă întrebați la ce se rezumă totul în acest caz. La ce să se rezume? La a-ți trăi viața corect, dar asta nu din perspectiva societății, ci din perspectiva ta. Acum nu spun că e în regulă să-i dai în cap primului coleg care te-a scos din sărite la 8 dimineața când tu încă te gândeai la țigara „de după” din noaptea precedentă și nici că ar fi interesant să îi iei bani din portofel nemernicului care îți datorează cinci lei de șapte ani. Nu, nu ar fi scuzabil să faci toate astea, oricât de tentant ar fi. Fă tot ce-ți trece prin cap, însă fără a-i răni pe cei din jur. Te jenează pantofii sau tocurile sunt prea înalte? Dă-i jos. Ce dacă zece inși se holbează la tine ca la icoana de la Nicula? După ce treci vor băli tot ca la icoană. Vrei să mănânci și ultima felie de prăjitură? Mănânc-o. Nu e ca și cum cei care îți vor critica șoldurile late vor cotiza pentru noua ta garderobă și nici nu vor fi acolo în serile în care te simți la pământ.

Dacă ar fi să ne rezumăm existența la ceva, acelea ar fi alegerile. Ele ne definesc și tot ele ne ușurează sau ne îngreunează traiul. Încearcă să conștientizezi asta și evită să devii un Sisif al alegerilor tale. Fii liber, ferește-te de compromisuri, zâmbește, iubește, susține-ți punctul de vedere, fii tu!

over-under_yale-wolf_nothing_2_u_1000

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: