5 metode de a te înveseli

Toți avem zilele proaste din când în când. Nu mă refer la acele zile când îți moare motorul la fiecare doi metri sau când ți se rupe tocul pantofului, ci la acelea când te lovește o depresie venită parcă de nicăieri. În acele momente parcă nu mai există altceva în afară de tristețe și eșec și nimic nu pare să aibă o soluție. În astfel de zile, pentru a combate aceste stări, apelez la diferite metode, iar câteva care nu au dat greș sunt următoarele:

1. Crează. În fiecare dintre noi trăiește un mic artist care abia așteaptă să își dezvăluie talentul. Fie că desenezi, pictezi, dansezi, cânți, fie că îți place să scrii, dă-ți frâu liber imaginației. Ai să vezi că după câteva minute de creație te vei simți mai bine. Are un efect mai mare și mai benefic decât o cană mare cu cacao caldă.

2. Sună-ți prietenele. Oricât de nefolositoare pare acestă opțiune, după 15 minute de conversație, timp în care ți-ai spus of-ul, te vei simți mai eliberată. Pune la socoteală și ciocolata ta preferată și cu siguranță ziua va deveni brusc mai bună.

3. Citește. E una dintre cele mai plăcute activități care îți distrag atenția de la probleme. După o oră în care te-ai cufundat în lectură, mintea ta va fi limpede și vei fi capabilă să găsești o soluție pentru ceea ce te macină. Recomand cititul ca activitate zilnică împotriva stresului.

4. Ieși din casă. În momentele în care simți că parcă te strâng pereții propriei locuințe, ieși afară. Nu are sens să aștepți să te simți mai bine, deoarece există șanse foarte mari să nu se întâmple asta dacă stai pur și simplu. Ieși, du-te și plimbă-te, bea o cafea, mergi la o piesă de teatru. Orice activitate care te ține departe de casă câteva ore, te va ajuta să te simți mai confortabil când te vei întoarce.

5. Plângi. Probabil nu sună tocmai ca o soluție potrivită, dar ajută. E un mod de a te descărca, iar dacă mai apoi ai posibilitatea să dormi măcar o jumătate de oră, cu siguranță când te vei trezi vei putea privi lucrurile dintr-o perspectivă mai optimistă și vei fi pregătită să cauți soluții pentru problemele tale.

Voi ce faceți pentru a vă simți mai bine atunci când sunteți triste?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: